Vann er kanskje vårt viktigste næringsmiddel. Flere hygieniske barrierer og gode kontrollrutiner sørger for trygghet i leveransen.
Vårt formål er å levere et trygt drikkevann. Det krever at vannet behandles for å fjerne bakterier og annet uønsket innhold. For å kvalitetssikre vårt produkt har driftslaboratoriene en sentral plass i vår daglige drift. Det utføres årlig ca 6.000 mikrobiologiske og fysisk/kjemiske driftsanalyser.
Omkring 90 % av analysene utføres på ulike prøvepunkter i drikkevannsproduksjonen, resten av analysene er for å kontrollere utslipp til det ytre miljøet. Analyseresultatene hjelper ABV til å opprettholde optimal dosering av drikkevannskjemikalier og sørge for at endringer i råvannskvaliteten ikke forringer kvaliteten på det behandlede drikkevannet.
Ølbrygging:
Hardhet, kalsium, pH, magnesium, natrium, klorid, sulfat og bikarbonat.